Prince & Princess

Saturday, 22 February 2014

Life is Too Short

Assalammualaikum hye friends..



Memang betul Life is too short, to waste time hating anyone. What you get? Nothing..and nothing. Kenapa kita nak benci orang lain pulak..tak baik tau, ada perasaan hasad dengki. Itu semua bisikan dan godaan Syaitan untuk bawa kita ke jalan yang sesat. Perasaan yang teruk ni tak patut ada dalam hati dan fikiran kita walaupun segelumit...faham? Apa yang nak dengki sangat? sebab orang yang kita benci tu berjaya dari kita ke? Siapa usaha lebih, dialah yang berjaya. Itu rezeki dia, redha saja ok.

Kita pun boleh berjaya gak kalau kita usaha lebih..kalau usaha ciput confirm tak dapat nak achieve apa2 pun. Sabar yer kawan..kejayaan tak datang bergolek..bukan senang dah berjaya! kena ada usaha dan doa. Bertawakkal kepada Allah swt tanpa rasa jemu. Paling baik sekali mengadu terus kepada Allah swt, pasti hati kita akan tenang dan tenteram. Allah swt Maha Pengasih lagi Penyayang dan Maha Mendengar.. DIA pasti makbulkan segala doa dan impian kita. Amin. Ok setakat ini saja entri kali ini. jumpa lagi di lain kali. 

No comments:

Post a Comment

Share your comment here..Thank you..

Get Update by Email